Pezseg az élet a Molnári IKSZT-ben.

IKSZT, avagy igazi nevén Integrált  Közösségi Szolgáltató Tér valóban a közösségi élet központja Molnáriban. Szinte minden héten történik valami érdekes dolog az IKSZT szervezésében. A szépen felújított épület mindenki tetszését elnyerte.

Miért is jó ide eljárni?

A barátságos, családias környezet, a segítőkész munkatársak, a magas színvonalú számítástechnikai eszközök, s a sok jó könyv is hozzájárul ehhez. Vannak akik csak beszélgetni, TV-t nézni jönnek, vagy az otthon készített finomságokból hoznak kóstolót.

Utoljára Fasenkre( ahogy, mi horvátok mondjuk) készülődtünk.

Február a farsangolás időszaka. A nagyböjti időszak kezdete előtt még egy utolsót torkoskodunk ( Torkos csütörtök) és mulatsággal zárjuk a farsangi időszak végét. A muramenti horvátok hagyományos farsangi felvonulására Semjénházán került sor. A környező településekről érkező  felvonulók  közt mi is szép számmal képviseltettük magunkat.

Készülődés az IKSZT-ben.

„ Molnári kisasszonyok”

 

 

 

 

 

 

 

A felvonulást lázas előkészületek előzték meg, varrtuk a ruhákat, készítettük a kalapokat, s egy rövid kis műsorral is megleptük a semjénházi közönséget. Az ovisoktól az idősebb korosztályig mindenki szívesen vett részt a vidám mulatságban.

Esti mulatság Semjénházán

A két település jószomszédi viszonya már régmúltra tekint vissza. Szívesen látogatjuk egymás programjait, veszünk részt bennük. Ezen a vidám farsangi mulatságon pedig valamennyien remekül éreztük magunkat.

Megszakítás